Pažnja: upotrebom ovog internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu “uslovi”) i slažete se da ste obavezni da ih poštujete, kao i sve druge primenljive zakone i propise. Ukoliko ne prihvatate ove uslove, nemojte koristiti ovaj internet sajt.

Adria Telekom može izmeniti ove Uslove u bilo kom trenutku izmenama u ovom tekstu. Trebalo bi da posetite ovu stranicu s vremena na vreme i proverite ažurne Uslove, jer ste njima zakonski vezani. Pojedine odredbe ovih Uslova mogu biti nadjačane eksplicitnim zakonskim aktima ili saopštenjima istaknutim na drugim stranicama ovog sajta.

Upotreba internet sajta

Sav materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu “Sajt”) je zaštićen autorskim pravima i svaka neovlašćena upotreba može predstavljati kršenje Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakona o žigovima ili drugih zakona iz oblasti intelektualne svojine. Osim ukoliko je drugačije naznačeno na drugom mestu na ovom sajtu, sav sadržaj možete pregledati, kopirati, štampati ili preuzimati isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu i u informativne svrhe, pod uslovom da sve naznake o autorskim pravima ili drugim vlasničkim informacijama koji su sadržani u originalnom dokumentu zadržite u svim kopijama. Ne možete menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ne uzimajući u obzir prethodno navedeno, bilo koji softver ili drugi materijal dostupan za preuzimanje ili korišćenje preko ovog sajta koji poseduje sopstvene uslove korišćenja ili licenciranja nalazi se pod zaštitom tih uslova. Ukoliko prekršite bilo koji od ovih Uslova, vaša dozvola za upotrebu sajta će biti povučena i bićete obavezni da odmah uništite sve sadržaje koje ste preuzeli ili odštampali.

Osim ako je eksplicitno drugačije naznačeno ovde ili na nekoj drugoj stranici ovog sajta, ništa ovde sadržano, bilo izričito, prećutno, odricanjem ili na drugi način, vam ne daje pravo da koristite bilo koji deo intelektualne svojine koju ste pronašli na Sajtu.

Osnovni podaci o firmi

Adria Telekom je firma registrovana u Beču, Austrija,  za obavljanje delatnosti telekomunikacija. Nalazimo se na adresi Lugner City, Gablenzgasse 5-13 /8A, 1150, Beč, Austrija. Naša adresa veb mesta je: https://adriatelekom.com/

Adria Telekom garantuje za kvalitet proizvoda na sajtu. Svi proizvodi su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu. U slučaju defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo, a sve troškove zamene snosi Adria Telekom. Potrebno je da proizvod vratite u originalnom pakovanju sa računom. Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe ili fizičkog oštećenja.

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam ime firme, Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge, prijavom ili registracijom na adriatelekom.com podrazumeva saglasnost korisnika da mu šaljemo email, sms i viber obaveštenja. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing, sms i viber lista koje koriste za marketinške kampanje.

 1. Po prijemu porudžbine, prodavac će kontaktirati kupca radi potvrde porudžbine.
 2. Adria Telekom se obavezuje da naručene proizvode isporuči ispravne i u predviđenom roku.
 3. U slučaju bilo kakve promene prodavac je dužan da obavesti kupca.

Opis ponuđenih roba i/ili usluga

Svi proizvodi na sajtu https://adriatelekom.com/ sadrže opsi proizvoda koji apsolutno odgovara samom proizvodu. Cena proizvoda je izražena u evrima (EUR). Pošto smo kompanija koja radi na globalnom novou, proizvodi su iskazani u evrima, što je i naglašeno na samim proizvodima. Međutim, prilikom plaćanja vrši se konverzija u dinare (RSD) i plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Kontakt podaci – korisnički servis

Kupci mogu kontaktirati naš korisnički centar ukoliko imaju pitanja ili primedbi na broj telefona +49 86349819635  ili slanjem email poruke na: office@adriatelekom.com

Dostava robe i eventualna ograničenja

Rok isporuke

Nakon obrade porudžbine, bićete obavešteni o statusu Vaše porudžbine putem email-a. Rok isporuke zavis od toga kada novac koji kupac uplati legne na naš račun i od DHL kurirske službe, obično DHL isporuči robu u roku od 2 do 5 radnih dana..

Preuzimanje pošiljke

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku. Molimo Vas da da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite, pozivom na broj telefona +49 86349819635 ili slanjem email poruke na:office@adriatelekom.com. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Ukoliko Vas kurir ne projađe na adresi, pošiljka će se preusmeriti u poštu koja je odgovorna za adresu koju ste ukazali za isporuku Vaše pošiljke. Možete se obratiti kurirskoj službi DHL pozivom na broj telefona +381 11 310 55 00. Ukoliko ne preuzmete pošiljku, pošiljka će biti vraćena nama, Ukoliko odlučite da Vam ponovo pošaljemo istu porudžbinu, bićemo prinuđeni da naplatimo i troškove dostave za prethodnu porudžbinu koja nam je vraćena.

Troškovi dostave

Dostava za porudžbine se uvek naplaćuje unapred prilikom izbora paketa i to u iznosu od 20 evra. U slučaju zamene poručenog artikla u nekom od naših maloprodajnih objekata, ukoliko kolege mogu obaviti zamenu na licu mesta, zamena je besplatna. Ukoliko se zamenski artikal šalje na adresu iz drugog maloprodajnog objekta, troškove dostave snosni kupac po zvaničnom cenovnkiku DHL kurirske službe. U slučaju zamene poručenog artikla, koju organizuju operateri kontakt centra preko kurirske službe, troškove preuzimanja proizvoda koji se menja i dostave zamenskog artikla snosi kupac po zvaničnom cenovniku DHL kurirske službe.

Politika reklamacija

Reklamacije na pogrešno poslatu robu ili robu sa oštećenjem

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod sa greškom molimo vas da nas obavestite na e-mail adresu office@adriatelekom.com. Potom u dogovoru sa nama dostavljate nam proizvod i  originalni  račun u roku 14 dana od dana prijema robe na adresu , putem DHL kurirske službe koju nakon kontakta sa nama putem e-mail adrese dobijete kao važeću. Po prijemu robe Adria Telekom će poslati drugi, zamenski proizvod koji je kupac poručio. Povraćaj novca nije moguć. Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana a za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijema iste.

Kupac ima pravo vratiti proizvod i  u sledećim slučajevima:

 1. isporuka proizvoda koji nije naručen
 2. isporuka oštećenih proizvoda, a oštećenja nisu nastala zbog loše manipulacije prilikom isporuke, već je proizvod oštećen poslat.

Reklamacije na Adria BOX premium uređaj ili rad aplikacije

Korisnici aplikacije imaju pravo na testni period koji traje tri dana. Za ta tri dana, korisnik aplikacije će se uveriti u funkcionalnost i rad aplikacije. Ukoliko se desu da imate problem sa aplikacijom možete nam se obratiti na mail:office@adriatelekom.com ili broj telefona +49 86349819635 a naša servisna služba će u najkraćem mogućem roku rešiti problem rada aplikacije putem telefonskog poziva (daljinskim putem).

Ukoliko se problem javi na Adria BOX premium uređaju možete nam se obratiti na mail:office@adriatelekom.com ili broj telefona +49 86349819635. Naša servisna služba će pokušati putem telefonskog poziva da sredi problem koji je nastao na Adria BOX premium uređaju. Ukoliko se desi da ne uspe telefonskim putem da se sredi problem, korisnik može poslati Adria Box paket u našu centralu koja se nalazi u Beču. Po prijemu uređaja u roku od 7 radnih dana, korisnik dobija odgovor da li je uređaj popravljen ili dobija drugi, novi uređaj.

Reklamacije na oštećenje u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe. Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak delova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke.

Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robe

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovite telefonom na broj +49 86349819635 , ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail office@adriatelekom.com i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku, odgovorićemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju elektronskim putem (e-mail) tako što ćemo potvrditi prijem reklamacije, odnosno saopštiti broj pod kojim je zavedena Vaša reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija  i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana a za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime Adria Telekom obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Adria Telekomu (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Povraćaj sredstava

Povraćaj sredstava nije moguć.

Izjava o PDV-u

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Informacije

Svi materijali, povratne informacije ili druge vrste informacija koje dostavite ovom Sajtu ili Adria Telekom povodom ovog sajta (“Informacije”) neće biti smatrani za poverljive ili vlasničke. Adria Telekom će biti isključivi vlasnik svih informacija prikupljenih na Sajtu ili u vezi sa njim. Adria Telekom nema nikakve obaveze u odnosu na takve informacije i slobodan je da ih koristi bez ograničenja za bilo koje svrhe (kao što je upotreba, reprodukcija, modifikacija, objavljivanje, (re)distribucija, javno prikazivanje itd.) i bez navođenja izvora.

Zabranjeno je postavljati ili prenositi na Sajt ili sa njega bilo kakve protivzakonite, preteće, klevetničke, ponižavajuće, obscene, pornografske ili druge materijale koji krše bilo koje zakone.

Privatnost

Adria Telekom zadržava pravo da prikuplja određene lične podatke prilikom pretrage nekih internet stranica ovog Sajta da bi ispunio vaše zahteve ili potrebe. Svako prikupljanje takvih informacija na ovim stranicama biće sprovedeno u skladu sa pravilima o privatnosti sadržanom na ovim internet stranicama, kao i važećim propisima o zaštiti podataka o ličnosti.

Neke stranice ovog Sajta bi mogle pohranjivati određene pakete informacija poznate kao “cookies” (kolačići) na vašem računaru. Kolačići nam daju odgovor na pitanje kako i kada je stranica ovog Sajta posećena i koliko ljudi je posetilo. Ova tehnologija ne skuplja informacije o vašem ličnom identitetu, umesto toga, informacije se nalaze u zbirnoj formi. Svrha ove tehnologije i informacija koje ona prikuplja je da nam pomogne da unapredimo svoj Sajt.

Registrovani zaštitni znaci

Svi nazivi, logotipi, žigovi, zaštitni znaci ili oznake usluga koji se pojavljuju na ovom Sajtu su registrovani zaštitni znaci odgovarajućih kompanija u okviru Adria Telekom ili drugih vlasnika. Ne možete koristiti nazive, logotipe, žigove, zaštitne znake ili oznake usluga bez prethodne pismene saglasnosti njihovog punopravnog vlasnika.

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. Adria Telekom maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.

Opšta politika zaštite privatnosti i podataka Adria Telekom

Adria Telekom. poštuje Vašu privatnost. Bez obzira na to da li ste sa Adria Telekom u kontaktu oko proizvoda i/ili usluga kao kupac, korisnik, predstavnik javnosti itd.

Imate pravo na zaštitu ličnih podataka: imena, adrese, telefonskog broja, adrese e-pošte i drugih podataka kao što su, IP adresa, geolokacijski podaci, itd.

Opštoj politici zaštite privatnosti i ličnih podataka Adria Telekom („ova politika“), opisuje se postupak prikupljanja Vaših ličnih podataka i svrha u koju se oni prikupljaju, način korišćenja Vaših ličnih podataka, sa kim se Vaši lični podaci dele, kako se štite i koje su Vaše mogućnosti u opsegu zaštite ličnih podataka.

Ova politika se odnosi na obradu Vaših ličnih podataka u okviru različitih usluga, alata, aplikacija, webmesta, portala, (internet) promocija, marketinških akcija, sponzorisanih platformi na društvenim medijima itd., koje pružamo ili kojima upravljamo mi ili treća strana u naše ime.

Ova politika sadrži opšta pravila i objašnjenja. Za određene usluge, alate, aplikacije, web-mesta, portale, (internet) promocije, marketinške akcije, sponzorisane platforme na društvenim medijima, itd., koje nudi Adria Telekom ili njima upravlja treća strana u ime Adria Telekom, ova politika može da se dopunjava posebnim, odvojenim obaveštenjima o zaštiti privatnosti. O tim posebnim obaveštenjima o zaštiti privatnosti obavestićemo Vas na primeren način svaki put kada prikupljamo Vaše lične podatke u gore navedenim aktivnostima (na primer na web-mestima, portalima, pojedinačnim komunikacijskim uslugama, e-novostima, podsetnicima, istraživanjima, ponudama, događajima, itd.).

Ko je odgovoran za obradu Vaših ličnih podataka?

Organizacije odgovorne za obradu Vaših ličnih podataka su:

 • WNET Media GmbH Gablenzgasse 5-13 EG 8A, 1150 Vienna, Austria

Kome se možete obratiti ako imate pitanja ili zahtev u pogledu ličnih podataka?

Odredili smo posebnu kontakt adresu za zaštitu ličnih podataka koja obrađuje Vaša pitanja ili zahteve u vezi s ovom politikom ili posebnim obaveštenjem o zaštiti privatnosti, o Vašim ličnim podacima i njihovoj obradi. Za sva pitanja, zahteve ili pritužbe u vezi sa primenom ove politike ili za ostvarivanje Vaših prava na temelju ove politike možete se obratiti na:

– Email: office@adriatelekom.com

Osnovna načela:

Cenimo poverenje koje nam ukazujete tako što nam poveravate Vaše lične podatke i obavezujemo se da ćemo ih uvek obrađivati na pošten, transparentan i siguran način. Ključna načela koja Adria Telekom  poštuje pri obradi ličnih podataka su sledeća:

 • Zakonitost: Lične podatke prikupljaćemo na pošten, zakonit i transparentan način.
 • Najmanji opseg ličnih podataka (minimizacija): Prikupljanje ličnih podataka ograničićemo na one koji su prikladni i potrebni za svrhu u koju su prikupljeni.
 • Ograničenje svrhe: Lične podatke prikupljaćemo samo u određene, eksplicitne i legitimne svrhe i nećemo ih obrađivati na način koji nije u skladu sa tom svrhom.
 • Tačnost: Osiguraćemo tačnost i ažurnost ličnih podataka.
 • Sigurnost i zaštita ličnih podataka: Sprovodićemo tehničke i organizacione mere za osiguranje odgovarajućih nivoa zaštite podataka uzimajući u obzir, između ostalog, prirodu Vaših ličnih podataka koje treba zaštiti. Te mere predviđaju sprečavanje bilo koje vrste neovlašćenog otkrivanja ili pristupa, slučajnog ili namernog uništavanja ili slučajnog gubitka ili izmene i drugih nezakonitih oblika obrade.
 • Pristup i ispravke: Vaše lične podatke obrađivaćemo poštujući Vaša prava da od rukovaoca možete zahtevati pristup, ispravku ili brisanje podataka o ličnosti, pravo na ograničenje obrade, prava na prigovor, pritužbu Povereniku kao i prava na prenosivost podataka sve u skladu sa Zakonom.
 • Ograničenje čuvanja: Vaši lični podaci čuvaće se u skladu sa važećim zakonskim propisima o zaštiti ličnih podataka i samo onoliko dugo koliko je potrebno za postizanje svrhe u koju su prikupljeni, osim ukoliko ranije ne podnesete zahtev za brisanje ili opozovete saglasnost za obradu. Davanje podataka o ličnosti u ovom slučaju nije zakonska niti ugovorna obaveza niti je neophodan uslov za zaključenje ugovora.
 • Zaštita pri međunarodnim prenosima: Osiguraćemo da će Vaši lični podaci, ukoliko budu preneseni u države van Evropskog gospodarskog prostora, biti preneseni u skladu sa zakonskim propisima i prilikom prenosa biće primereno zaštićeni.
 • Zaštita ličnih podataka pri posredovanju trećim osobama: Osiguraćemo prosleđivanje ličnih podataka trećim osobama i obradu od treće strane u skladu sa važećim zakonodavstvom i sa odgovarajućim ugovornim merama zaštite.
 • Zakonitost neposrednog marketinga i kolačića: Slanje promotivnih materijala i postavljanje kolačića odvijaće se u skladu sa važećim zakonodavstvom.

Obrada Vaših ličnih podataka: koje podatke prikupljamo i po kojoj pravnoj osnovi:

Uvek ćete biti jasno obavešteni koje lične podatke prikupljamo. Te informacije ćemo vam predočiti uz odvojeno obaveštenje o zaštiti privatnosti koje će biti uključeno u određene usluge.

U skladu sa važećim propisima o zaštiti ličnih podataka možemo da obrađujemo Vaše lične podatke ako:
– ste dali saglasnost za određene svrhe obrade (kao što su navedene u obaveštenju o zaštiti privatnosti koje se odnosi na određenu obradu). U svakom trenutku imate pravo da povučete svoju saglasnost bez navođenja razloga; ili
– je obrada Vaših ličnih podataka potrebna za ispunjenje uslova ugovora čija ste ugovorna stranka; ili
– takvom obradom sledimo legitimne interese, npr. Adria Telekom može određene lične podatke da obrađuje u svrhu sprečavanja zloupotrebe, odnosno prevare, pri utvrđivanju prava na temelju garancije, kako bi u određenim primerima proverila Vaše zadovoljstvo njenim proizvodima i uslugama. O legitimnim interesima obavestićemo Vas u obaveštenju o zaštiti privatnosti povezanoj sa tom posebnom obradom; ili
– je to potrebno za ispunjavanje naših zakonskih obaveza, npr. prilikom kupovine,(plaćanje, mesto i datum preuzimanja, itd.), reklamacije, vraćanje proizvoda kupljenih na daljinu, servisiranja, ostvarivanja drugih prava potrošača po osnovu nesaobraznosti ili garancije.

U koje svrhe obrađujemo Vaše lične podatke i oblikovanje profila

Lične podatke obrađujemo samo u određene, izričito potvrđene i legitimne svrhe i nećemo ih obrađivati na način koji nije u skladu sa tim svrhama.

Briga o tačnosti i ažurnosti Vaših ličnih podataka

Važno nam je da su Vaši podaci uvek tačni i ažurirani. Obavestite nas o svim promenama ili greškama u našim zapisima Vaših ličnih podataka tako što ćete nas kontaktirati preko kontakt osobe za zaštitu ličnih podataka. Odredićemo razumne mere da se svi netačni ili neažurirani lični podaci izbrišu ili isprave.

Pristup svojim ličnih podacima

Imate pravo pristupa svojim ličnim podacima koje obrađujemo i ako su Vaši lični podaci netačni ili nepotpuni možete da zahtevate ispravku ili brisanje ličnih podataka.

Koliko dugo čuvamo Vaše lične podatke

Vaše lične podatke čuvamo u skladu sa važećim propisima o zaštiti ličnih podataka.

Vaše lične podatke čuvamo samo onoliko koliko je potrebno za postizanje svrhe u koju obrađujemo Vaše lične podatke, razdoblju koje je određeno zakonom ili u razdoblju koje je potrebno za ispunjavanje uslova ugovora, uključujući zahteve za garancijom i moguće zahteve.

Lične podatke koje obrađujemo na osnovu Vašeg ličnog dopuštenja čuvamo trajno, do Vašeg opoziva, osim ako je ranije već postignuta svrha u koju su lični podaci prikupljeni.

Zaštita Vaših ličnih podataka

Sprovodimo tehničke i organizacione sigurnosne mere kako bi zaštitili Vaše lične podatke od ilegalnog ili neovlašćenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili uništavanja. Navedene mere se sprovode uzimajući u obzir našu IT infrastrukturu, potencijalni uticaj na Vašu privatnost i troškove izvođenja i u skladu sa trenutnim standardima i praksom u području zaštite podataka.

Obradu Vaših ličnih podataka poverićemo samo onim ovlašćenim osobama (trećoj strani) koje poštuju navedene tehničke i organizacione mere za zaštitu ličnih podataka.

Osiguranje zaštite podataka znači brigu o poverljivosti, celovitosti i dostupnosti Vaših ličnih podataka.
(a) Poverljivost: Vaše lične podatke zaštitićemo od nedopuštenog otkrivanja trećim stranama.
(b) Celovitost: Vaše lične podatke zaštitićemo od promena neovlašćenih trećih strana.
(c) Dostupnost: Pobrinućemo se da Vašim ličnim podacima mogu pristupiti samo ovlašćene osobe kada je to potrebno.

Naši sigurnosni postupci uključuju: zaštitu pristupa, sisteme za sigurnosno kopiranje, nadzor, revizije i održavanje, upravljanje sigurnosnim incidentima i kontinuirano poslovanje, itd.

Prosleđivanje ličnih podataka

U pogledu svrhe prikupljanja Vaših ličnih podataka možemo ih proslediti, otkriti ili omogućiti pristup kategorijama korisnika navedenima u nastavku, a koji te podatke obrađuju u skladu sa navedenom svrhom. Od njih zahtevamo da uvek budu u skladu sa važećim pravnim propisima, pravilima zaštite ličnih podataka i da posvećuju izuzetnu pažnju poverljivosti Vaših ličnih podataka.

Pravne informacije:

Odredbe ovih pravila dopunjavaju i ne poništavaju zakonodavne odredbe iz područja zaštite ličnih podataka. U slučaju neusklađenosti odredbi ovih pravila i zakonodavnih odredbi iz područja zaštite ličnih podataka vrede zakonodavne odredbe.

Adria Telekom može ova pravila promeniti u bilo kojem trenutku. Ova pravila možete proveravati na našem websajtu i na taj način saznati više o promenama.

 1. Adria Telekom pruža uslugu praćenja digitalne televizije – skup interaktivnih multimedijalnih servisa kao što su televizija/video/audio/tekst/grafika/podaci, preko Adria Telekom TV aplikacije instalirane na odgovarajući elektronski uređaj, posredstvom Interneta.
 2. Preduslovi korišćenja usluge putem Adria Telekom TV aplikacije su kompatibilan elektronski uređaj sa odgovarajućim operativnim sistemom i internet konekcija odgovarajuće brzine, a imajući u vidu da se komunikacija prenosi posredstvom Internet protokola. Tehnički preduslovi korišćenja usluge i podaci o kompatibilnim uređajima i operativnim sistemima su promenljivi i u svakom trenutku javno dostupni na Google Play store i Apple store. Korisnicima se preporučuje upotreba Interneta korišćenjem lokalne WiFi mreže, te se posebno upozoravaju da korišćenje aplikacije putem interneta mobilnih operatora (gprs ili 3G,4G,5G) može prouzrokovati dodatne troškove prema mobilnim operatorima, koje snosi korisnik. Takođe, korisniku se stavlja do znanja da Adria telekom vrši geolociranje upotrebe aplikacije, odnosno da će broj kanala dostupan putem aplikacije biti ograničen u skladu sa pravima Adria telekoma na distribuciju sadržaja.
 3. IPTV usluga putem Adria Telekom TV aplikacije se može koristiti od strane postojećih korisnika IPTV servisa u postpaid režimu, kao dodatna multiscreen usluga, ili kao samostalna usluga. Kao samostalna usluga, Adria Telekom TV aplikacija se može koristiti na dva načina: bez naknade (free / demo) i uz naknadu.
 4. Svim postojećim korisnicima OTT servisa usluga multiscreen je aktivirana automatski, a

korisnik joj pristupa unosom korisničkog imena i šifre koja mu je dodeljena. Usluga se može

koristiti putem TV aparata i tri dodatna uređaja (multiscreen) ili na jednom uređaju na kome je

usluga instalirana (samostalna usluga). Korisnicima je obezbeđena i mogućnost aktivacije dodatnih

servisa i doplatnih paketa, u skladu sa ponudom operatora.

 1. Korisnici free/ demo verzije aplikacije su saglasni sa emitovanjem promotivnih sadržaja za vreme njenog korišćenja. Demo verzija služi za upoznavanje korisnika sa funkcionalnostima i načinom rada aplikacije, pa je operator ovlašćen da prema svom nahođenju ograniči njene funkcionalnosti u ovom režimu rada.
 2. Korisnici plaćene verzije su u obavezi da se loguju putem pristupnih parametara (postojeći

korisnici odgovarajućeg paketa usluga Adria telekoma) odnosno da se registruju (novi korisnici)

tako što će kreirati korisnički nalog unosom zahtevanih podataka, za čiju tačnost garantuju i

odgovaraju. Plaćanja naknada u vezi sa korišćenjem aplikacije se vrši unapred. Aktivacija

odabranog paketa pripejd usluga se vrši nakon evidentiranja uredne uplate korisnika.

 1. Adria Telekom TV Aplikacija je dostupna radi preuzimanja na Google Play Store i Apple Store. Adria telekom primenjuje sve uslove i smernice kompanije Google koje se odnose na način funkcionisanja aplikacije koja je objavljena na Google Play Store i koji su dostupni na web stranici play.google.com. Uputstvo za preuzimanje, instaliranje i korišćenje aplikacije je korisnicima dostupno na WEB stranici Adria telekoma (https://adriatelekom.com).
 2. Adria telekom korisnicima daje ličnu, neekskluzivnu i neprenosivu licencu za korišćenje aplikacije, zadržavajući sva prava intelektualne svojine na aplikaciji u najširem obimu dozvoljenom važećim propisima. Korisniku nije dozvoljeno da kopira, menja, pravi izvedena dela, vrši reverzni inženjering i dekompilaciju ili na drugi način pokušava da izdvoji izvorni kod aplikacije ili njegovog dela.
 3. Aktuelne informacije o svim primenjivim naknadama, tarifama, troškovima kao i načinima plaćanja sadržane su u Cenovniku usluga.
 4. Dodatne informacije o online plaćanju platnim karticama:
 • Zaštita privatnosti korisnika: Adria telekom se obavezuje da će čuvati privatnost svih korisnika. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo korisnicima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mejling lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Adria telekoma (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti (opširnije u Politici privatnosti)
 1. Preduslov korišćenja aplikacije je prihvatanje svih uslova korišćenja Adria Telekom TV aplikacije, koji su sadržani u ovim posebnim uslovima i Politici privatnosti, kao i u Opštim uslovima pružanja i korišćenja usluga. Prilikom instalacije aplikacije korisnik potvrđuje da je, u cilju predugovornog informisanja, pročitao sva nabrojana dokumenta i sa njima se saglasio. Dokumenta Adria telekoma koja sadrže uslove korišćenja Adria Telekom TV aplikacije su javno dostupna na prodajnim mestima, WEB stranici operatora, kao i na zahtev korisnika
 2. Zbog nemogućnosti pouzdane identifikacije prepaid korisnika, preduslov ostvarenja svih prava i

obaveza iz pretplatničkog odnosa za čije ostvarivanje je potrebna prethodna identifikacija

korisnika, uključujući ali ne ograničavajući se na izjavljivanje prigovora (reklamacije), je registracija

prepaid korisnika u skladu sa procedurom operatora.

 1. Adria telekom naročito obaveštava korisnika da kvalitet rada aplikacije i telekomunikacionih usluga korišćenih posredstvom aplikacije zavisi od brojnih okolnosti van kontrole Adria telekoma, kao što su podešavanja lokalne računarske mreže, postojanje i kvalitet Internet veze, postojanje firewall-a, ograničavajući propisi na teritoriji na kojoj se koristi i slično. Stoga Adria telekom ne može garantovati da će IPTV(OTT) usluga putem aplikacije raditi bez prekida, kašnjenja i grešaka, zadovoljiti sve potrebe korisnika i biti neprekidno i na svakom mestu dostupna. Korisniku će biti omogućeno da prijavi probleme i smetnje u funkcionisanju Adria Telekom TV aplikacije putem odabira odgovarajuće opcije u samoj aplikaciji i pozivanjem broja Korisničkog servisa.
 2. Adria telekom zadržava pravo da ukida odnosno dodaje kanale u okviru ugovorenog paketa usluga i ne snosi odgovornost zbog ukidanja pojedinih kanala, niti zbog zatamnjenja (skremblovanja) određenih sadržaja ili kanala emitovanih u okviru programskih paketa. Takođe, pojedini kanali, zbog sistema prenosa, nisu kompatibilni sa pojedinim uređajima. Korisniku se omogućava da putem demo verzije aplikacije proveri funkcionalnost kanala.
 3. Korisnik se obavezuje da omogući ažuriranje aplikacije odnosno preuzimanja unapređenja aplikacije koja su kreirana u obliku promene interfejsa, popravki grešaka, poboljšanja kompatibilnosti sa uređajima odnosno softverom, novih modula ili potpuno novih verzija aplikacije. Adria telekom zadržava pravo da onemogući korišćenje aplikacije koja nije ažurirana odnosno zastarelih verzija aplikacije uz prethodno obaveštavanje korisnika 15 dana unapred. Za vreme nadograđivanja aplikacije ili radova na infrastrukturi koja omogućava korišćenje aplikacije, aplikacija odnosno pojedine njene funkcionalnosti mogu biti nedostupni.
 4. Preduslov korišćenja plaćene aplikacije je uredna uplata. Adria telekom će onemogućiti korišćenje aplikacije nakon isteka perioda za koji je uplaćena (prepaid korisnici), odnosno u slučaju dospelih a neplaćenih računa u skladu sa Opštim uslovima pružanja i korišćenja usluga (multiscreen).
 5. Aplikacija može sadržati promotivne informacije, linkove i sl. do drugih dokumenata ili web lokacija, kojima korisnik pristupa na sopstvenu odgovornost, budući da Adria telekom njima ne upravlja niti ima nadzor nad njihovim kreiranjem.
 6. Sve ideje za nove proizvode, tehnologije, promotivne akcije, prijave smetnji i druge povratne informacije u vezi sa radom aplikacije ili telekomunikacionih usluga ne smatraju se poverljivim informacijama i korisnik je saglasan da ih Adria telekom iskoristi bez obaveze plaćanja naknade korisniku
 7. Korisnik je saglasan da mu Adria telekom sve relevatne informacije u vezi sa korišćenjem aplikacije može prosleđivati putem registrovanih podataka korisnika, aplikacije i/ili putem mobilnog telefona korisnika.
 8. Uslovi korišćenja aplikacije Adria Telekom su podložni promenama koje se vrše na način koji je predviđen Opštim uslovima Adria telekoma. Ukoliko korisnik nije saglasan sa promenama, može raskinuti pretplatnički odnos
 9. Odjava usluge se direktnim kontaktiranjem korisničkog centra čime se raskida pretplatnički odnos odnosno otkazuje dalje korišćenje usluge, u zavisnosti od kategorije korisnika.

INTERNET TV – Prava I uslovi

Internet TV kanali dodati putem m3u8 lista ili internet pretrage kanala ne prolaze kroz sistem validacije I verifikacije te stoga Adria Telekom ne snosi nikakvu odgovornost za reprodukciju kao ni za bilo koji vid upotreba Adria Telekom aplikacije za gledanje pomenutog sadržaja.

Korisnik koji prvi put pristupi Internet TV odeljku, biće obavešten I upozoren da čitav sadržaj koji pusti putem Adria Telekom aplikacije, radi na sopstvenu odgovornost I snosi posledice shodne tome.

Adria Telekom se ovim aktom ograničava od odgovornosti I upozorava korisnike na posledice reprodukcije ilegalnog sadržaja, a pre svega TV kanala pridobijenih sa piratskih servera.

TV kanali pušteni kroz Internet TV sekciju često nisu enkodirani niti prolaze kroz back-office sistem Adria Telekom-a, stoga su podložni seckanju, diskonfiguraciji kao I potpunom prestanku rada. Adria Telekom neće uvažiti nikakvu reklamaciju priloženu koja se odnosi na rad Internet TV kanala.

Pretraga TV kanala putem Interneta je funkcionalnost koja se zasniva na pretrazi “3rd party” servisa (blogovi, web stranice I ostali medijumi) kao I kanala koji se vode kao “slobodni za reemitovanje” (free-to-air). Adria Telekom nije vlasnik pomenutih medijuma niti može upravljati sadržajem koji se na istim nalazi.

DOBRODOŠLI
Želimo Vam dobrodošlicu u budućnost telekomunikacija! Neograničene mogućnosti uz Adria Telekom!
PODACI O KOMAPNIJI

WNET Media GmbH
Gablenzgasse 5-13 EG 8A,
1150 Vienna, Austria
VAT: ATU62546622
Registration Nr: FN 276292 m (Vienna)

CEO: Daniel Rokvić

office@adriatelekom.com

PREČICE

Nakon uspešno poslatog zahteva, dobićete novu lozinku putem SMS poruke, kao i putem email-a u roku od 24 časa.

*Samo za postojeće korisnike Adria Telekom

Zahtev za izmenu lozinke

Upišite podatke koji su povezani sa Vašim Adria Telekom nalogom.